zaterdag 26 maart 2016

Pasen (recept)

Hoi
Het is bijna Pasen, en dat betekent veel paaseieren eten! Maar natuurlijk ook vakantie!
Wat is eigenlijk het leukste? ;-)  
Hieronder laat ik zien hoe je je eigen chocolade paaseieren kunt maken!  
Veel plezier!

Benodigdheden:


  • Chocolade
  • Bakpapier
  • Paasei-vormen


  1. Snij de chocolade in gelijke stukken. Laat deze gelijkmatig smelten tot een temperatuur van 40°C. Je voelt dit met je vinger. De chocolade moet iets warmer dan je lichaamstemperatuur zijn. Breng de chocolade terug tot 29°C (voor melkchocolade).
  2. Hiervoor giet je de chocolade op een marmeren blad of op een inox blad. Vul de vormen volledig met de chocolade en giet het overtollige er terug uit. Neem bakpapier en leg de vorm er omgedraaid op. Laat 15 minuten rusten en opstijven.
  3. Schraap nu alle randen van de vorm af met een palletje. Plaats de vorm in de koelkast gedurende 30 minuten en laat de eieren volledig opstijven. Haal de chocoladevormen uit de vormen.
  4. Leg beide helften van de eieren even kort in een antikleefpan zodat de rand een klein beetje smelt en kleef dan de twee helften tegen elkaar.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen